Vårkänning

OS är över. Man vaknar yrvaket och konstaterar att världen består av annat än medaljer och vintersport på TV.

I fredags kom det 2-3 dm fluffig nysnö som byggde på det befintliga snötäcket till närmare halvmetern. Sedan slog vädret om, det blev milt. Igår var det 7 grader varmt! Snön försvinner i en rasande takt. Nu är det stora fläcka med barmark. Den is- och snötäckta sjön är nu en enda stor vattenspegel. Isen har aldrig varit bärkraftig denna vinter. Nu börjar man tro att den snart är borta helt och hållet. I februari!?

Vaknade nu på morgonen av en fågel utanför fönstret som slog en trånsjuk drill. Ett härligt ljud.

Även om man gärna vill ha riktig vinter så är det skönt med lite värme. Min kropp mår bättre då. Mindre skakningar och mindre stelhet i musklerna.

Jag fortsätter lägga ut kapitel efter kapitel av min bok på hemsidan. Det har blivit en takt av ett kapitel om dagen. Ca 100 kapitel kommer då att ta 100 dagar att lägga ut. Kul att några följer texten. Jag är glad och tacksam för de positiva kommentarer jag får.

Men jag hittar tyvärr många fel i texten fortfarande. Du som ser ”dumheter” i texten får gärna höra av dig. Det är jag bara tacksam för.

Spanar febrilt efter något/några förlag som har vettiga villkor för egenutgivning. Kommer inom kort att begära in offert från åtminstone två förlag.

25 feb 2014