Vardag igen

Helgerna är över och de flesta har återgått till sina arbeten efter en lång ledighet. För egen del har helgerna inneburit umgänge med familj och barnbarn. Det har varit födelsedagsfirande, julfirande, dop och nyårsfirande. Eftersom barnen och barnbarnen bor så långt borta så har det varit härligt att få träffa dem allihop. Mycket lek, glädje och många kramar med två underbara barnbarn, den ena två år och den andra 7 månader. Men det har varit intensivt och jobbigt. Man inser lätt att man måste vara ung och frisk om man ska orka med småbarn. När de for pustade man ut och kände det tysta sköna lugnet i huset. Men bara efter ett par timmar saknar man de små underbara charmtrollen.

Nu är jag tillbaka i stugan för att fortsätta och slutföra tillbyggnaden av stugan. Innan jag for hit klarade jag av lite vardagsbestyr som t.ex. att betala räkningar, tvätta och plocka ihop efter helgerna och bunkra upp med mat och förnödenheter för att klara en vecka i stugan. Lämnade även återbud till jympa 1 gg/vecka med en parkinsongrupp på Borlänge rehab-center som jag fått inbjudan till. Känner att det blir en stressfaktor att låsa upp varje torsdag. Det blir svårt att ta sig till Borlänge ytterligare en gång i veckan. Försöker att minimera antalet resor eftersom de är påfrestande.

Vädret är lite gråtrist både idag och igår när jag kom. Men man ska vara tacksam för väderväxlingarna. Desto mera kommer man att uppskatta de fina dagar som kommer. Jag vet att det kommer några vackra vinterdagar i januari och/eller februari. Då får man njuta desto mera.

Igår grovstädade jag alla golv i stugan. Dammsög och skurade med såpvatten. Före jul hann jag inte städa upp så mycket efter de hantverkare som var här sista veckan före jul så det var ganska smutsigt. Nu är åtminstone golven rena men det är fortfarande mycket utav en byggarbetsplats här. Mycket är kvar att göra, men nu är det grövsta gjort. Det som kommer nu, kommer att göra stugan bara mer och mer beboelig och trivsam.

Planerar att ta tag i skrivandet snart igen. Varva med snickrandet. Inget av de projektidéer jag har i skrivbordslådan bränner riktigt hett så jag funderar på att ta tag i någon av de tre första böcker jag skrivit. Skriva om, förbättra och sedan kanske på nytt försöka få utgivet.

8 jan 2013