Ute ur tunneln

Nu har hösten kommit på allvar. Kallt, tunga mörka moln, regnigt och blött. Riktigt ruggigt faktiskt. Mörkret kommer tidigt om kvällarna. Många tycker det här är den värsta perioden på året. Delvis kan jag hålla med. Det är inte kul när det är såna här dagar. Men det finns ändå något med hösten som jag gillar. Allt lugnar ned sig, växterna vissnar sakta ned och fågeltjattret ersätts med en tystnad. Det gör mig lugn och jag känner mig avstressad. Man hinner liksom ikapp sig själv.

Visserligen borde jag vara stressad över att bygget står stilla nu för tredje veckan i rad. Ovanpå allt strul jag haft med min Parkinson den senaste tiden, har jag nu dessutom fått ryggskott av värsta slaget. Kan nästan inte röra mig. Men jag vet ju att det går över, förr eller senare.

Parkinson går inte över, men min nya medicin fungerar! Nu har jag färre och kortare ”off-perioder”. Ingen jätteförändring men ändå, det är åt rätt håll. Kan tex skriva dessa rader nästan utan problem. Med bägge händerna! Det känns helt underbart. Det är som att ha fått lite extratid, som att kunna skjuta upp det oundvikliga en tid. Jag kan gå ut ur den mörka tunneln ett tag, se ljuset och andas den friska höstluften. Bara att hoppas att det ska vara så länge som möjligt.

Eftersom ryggskottet hindrar mig från att jobba med bygget har jag börjat ta promenader en eller två gånger om dagen. Det skär som knivar i ryggen för varje steg jag tar. Men efter ett tag så blir det något bättre. Tror det är bra för ryggen att röra sig i en lugn, naturlig och jämn takt. Tror att det är bästa sättet att få kotor, diskar och allt vad det är, som hamnat snett i ryggraden, att hoppa rätt igen.mini-gavelvagg0781.jpg

Bygget ligger lite efter nu som ni kanske förstår. Ändå så fick jag hjälp av Markus och Josef i helgen så att det hände lite på den norra väggen. Ytterreglar, isolering, asfaboard, läkt och ytterpanel kom på plats.

Förra veckan var en elektriker här. Han satte upp en ny elcentral och drogmini-elcentral0783.jpg fram el i det nya köket och badrummet. Dessutom kopplade han bort all el i den vägg som ska rivas. Bra att få det gjort så det inte hindrar fortsatt jobb. Nu kan innerväggar kläs med väggskivor, ytterdörr kan flyttas och därefter kan vägg mellan det nya och gamla köket rivas.mini-elinstallation0784.jpg

25 sep 2012