Styvnackad

Så har det hänt igen. Jag föll, inomhus från en köksstol, när jag skulle sätta upp en balk i innertaket. Ganska dumt, banalt och onödigt. Jag steg upp på en stolsits, halkade till och tappade balansen. När jag sträckte mig efter en skåpkant fick jag inget grepp. Fumliga händer! Istället blev det så att fallet styrdes rakt mot fönstret. Jag föll handlöst baklänges, touchade fönsterrutan och smällde i fönsterbrädan med nacken. Det small till så hårt att jag trodde skallen sprack, minst. Men det verkade som den höll. Tydligen så är man begåvad med ovanligt tjockt skallben. :)

Efter att ha legat en stund, ojat mig och känt efter att skallen var hel och kroppen fungerade, kravlade jag mig upp. Ingen skulle höra mig ändå så det tjänade inget till att stöna över smärtan.

Det här hände i förmiddags. Så den här dagen har inte mycket blivit gjort. Jag har halvsuttit i en ställning som varit så skonsam som möjligt för nacken. Som om jag inte var tillräckligt stel i kroppen innan så är jag ännu stelare i nacke och rygg nu. En kraftig svullnad i nacken precis där skallbenet slutar. När jag rör på huvudet smärtar det men den värsta smärtan dämpas av smärtstillande.

En dag med tillfälle att reflektera. Man behöver alltså inte falla från en byggnadsställning eller en hög stege för att slå sig halvt fördärvad. Det räcker alldeles utmärkt med en vanlig köksstol inomhus.

Sådär, nu har jag fått gnälla av mig över min eländiga situation för den som eventuellt orkar läsa min blogg.

Annars har bygget rullat på bra den senaste tiden. köksgolv, furu, är lagt. Betsat och lackat tre gånger. Resultatet blev jättebra. Visst är mycket kvar att göra men nu går det att använda det nya köket fullt ut. Det går att hålla rent och man behöver inte längre ha känslan av att bo mitt i en byggarbetsplats där det är smutsigt och mycket provisoriska lösningar.

Jag har också reglat upp och satt i innerisolering i det nya rummet. Uppsättning av takpanel är påbörjad. Helt klart går inte att göra förrän elmontör dragit elledningar till takbelysning, strömbrytare och vägguttag. När det är gjort ska väggskivor och takpanel på plats. Sedan är det en massa detaljer typ taklist, golvlist, innerkarmar i fönster, höjning av golv(tilläggsisolering) i sovrum och i vardagsrum. Och mycket annat.

Men som sagt, allt är mycket roligare nu. När man kan bo och trivas i stugan så går det lättare att bit för bit ta det som återstår.

Förra helgen var Kristina här. Vi var ute och åkte skidor på sjön. Några få minusgrader med en sol som lyste från en klarblå himmel. Underbart!  Den stora vita snötäckta isytan ger lite fjällkänsla faktiskt. Jättefina skidspår i olika slingor finns uppkörda. Kondition och ork är urusel. Men med ett fantastiskt glid var det ändå härligt att åka. Bara genom att peta på med några lätta stavtag fick man upp en fart så man ”svischade” fram över isen.

Visst är dessa vinterdagar härliga. Men de skulle man haft i januari och februari. Nu börjar man faktiskt längta lite efter vårvärmen. Vi är ju snart inne i april.

Och snart är det påsk. Glad påsk!

27 mar 2013