Stopp i maskineriet

Först tänkte jag inte skriva om vad jag varit med om den här veckan. Men så kom jag på att det här är också en verkan av Parkinson eller p-son-medicinerna eller både och. Kan ju intressera någon och den som inte är intresserad kan ju låta bli att läsa.

Det är kanske inte så spektakulärt som fallet från stegen i lördags. Men följdverkningarna blev betydligt värre.

”Stopp i maskineriet” har det varit både bildligt och bokstavligt denna vecka. En av många verkningar som Parkinson kan ge är försämrad tarmfunktion. Vissa P-son mediciner kan också störa tarmfunktionen.

Men vi tar det från början…

De senaste veckorna har jag haft väldigt trög mage. Kanske något som hänger samman med att medicineringen inte ”tagit” som den ska!? (egen spekulation)

I måndags var jag hängig och mådde illa. Kunde inte göra mycket åt bygget.

I tisdags fick jag kraftiga magsmärtor. Var dålig och jobbade inte alls med bygget. Försökte gå en promenad. Blev matt efter bara några hundra meter och tvingades vända hemåt. Har inte varit på toa sen i fredags. Tog två laxertabletter, ingen effekt.

I onsdags morse var jag så dålig att jag tvingades be Kristina komma och hämta mig. Kunde inte köra själv. Ringde sjukvårdsupplysningen. Fick rådet att testa microlax. Ingen effekt. Fick rådet att omedelbart kontakta läkare.

Kristina körde mig till Domnarvets vårdcentral. Läkare konstaterade att det knappt fanns några tarmrörelser alls. Fick lavemang, Ingen effekt. Ingen fara ännu, sa läkaren. Men det kunde snabbt bli allvarligt. Fick snabbremiss till akuten på Falu lasarett.

Kom till akuten kring halv sex. Väntan, mottagning av sköterska, provtagning, väntan. Träffade läkare, Ulf Styrke, blev undersökt. Alla värden bra utom bilurbin som var högt. Blev ordinerad laxermedel  o lavemang. Tog laxermedel i två omgångar. Lavemang m olja o saltlösning. Kl var ca halv elva när det släppte. Lättnad… magsmärtorna försvann!

Torsdag, fortfarande hård i magen. Men det funkar. Ska ta laxering dagligen tills magen kommer i gång. Kan dröja veckor, men nu är det iaf uthärdligt. Ska kontakta min parkinsonläkare också och försöka få medicin som funkar.

Känns lite stressande att bygget står still hela veckan, men det kanske är bra att vila och försöka få igång kroppen. Om inte den funkar blir det inget gjort i alla fall.

14 sep 2012