Mitt skrivande

Bloggandet

Jag har varit ”tyst” på min blog nu ett tag. Det beror på flera saker. Det har varit jul och nyårshelger. Kul att umgås med familj, släkt och vänner, men det blir inte mycket utrymme att skriva. Jag har varit mest i Ornäs när min fru Kristina är ledig. Dessutom har Matilda, meteorolog dottern varit hemma. Inte så ofta hon är hem så det gäller att passa på att träffa henne när hon är hemma. Hon verkar trivas med tillvaron uppe i Tromsö, så det ser ut som hon blir kvar där ytterligare några år. Roligt att hon trivs, men lite tråkigt att inte få träffa henne så ofta.

Skrivandet

När jag har mycket folk omkring mig blir det inte så mycket tid över att blogga. Men jag har skrivit. Jag har ”plöjt igenom” mitt manus till ”Vän eller fiende”. Det är lite över fyrahundra sidor så det tar sin lilla tid att gå igenom. Jag har gått igenom manuset ett par gånger och det har förändrats en del. Grundhistorien är fortfarande densamma, men vissa delar har kortats eller försvunnit. Andra delar har utvecklats och några nya delar har tillkommit. Dessutom har jag rättat de fel jag hittat, stavfel, meningsbyggnadsfel, sakfel mm Varje genomgång hittar man saker som man bör/vill rätta/ändra. Frågan är hur många gånger man måste gå igenom för att bli färdig. Helt nöjd lär jag aldrig bli, så jag funderar på att snart dra ”strecket” och låta det vara tillräckligt bra.

Utgivning

Min tanke är att ge ut det här manuset via ett så kallat ”print-on-demand” förlag. Dvs man trycker upp ett antal exemplar, sådär trettio eller femtio, sen tänkte jag ge dig som läser min hemsida möjligheten att beställa boken på min hemsida. Priset kommer att bli ett slags självkostnadspris, dvs jag kommer inte att ta ut någon vinst på varje såld bok. Tvärtom så räknar jag med att lägga ut en del själv för att få ned priset till en vettig nivå. Då menar jag runt hundra kronor per bok helst under.

Dessutom tänkte jag erbjuda någon lokal bokhandlare att sälja boken. Erbjuda dem några böcker, tio stycken kanske, att lägga fram i butiken. Om upplagan skulle ta slut så finns möjlighet att beställa fler exemplar hos det ”print-on-demand” förlag jag väljer. Just nu lutar det åt Vulkan-förlaget. Ett förlag som funnits rätt länge i den här branschen. Nu har konkurrensen dessutom tvingat dem att erbjuda tryck, design och utgivningspaket till rimliga priser. Men inget är bestämt ännu så vi får se…

Bok som blog

Du som följer min hemsida ska få ett specialerbjudande. Jag tänker lägga ut hela boken ”Vän eller fiende” på min hemsida. Jag tänker lägga kapitlen under ”mina böcker/Vän eller fiende” som en slags blogg. Du får möjlighet att läsa när du är uppkopplad på din dator eller om du vill ladda ner. Du har ju också möjlighet att skriva ut om du vill. Jag kommer att ha något tiotal kapitel i taget som ligger samtidigt på hemsidan.   Så häng på nu – alla kapitel kommer inte att ligga på hemsidan samtidigt.

Sedan får du gärna kommentera. Hittar du fel är jag tacksam om du talar om det för mig. Då hjälper du mig med korr-läsningen. Tycker du något är bra, får du gärna tipsa någon vän hur man hittar till min hemsida. Tycker du något är dåligt så är skulle det också vara bra för mig att veta.

Jag tänkte lägga ut ett kapitel åt gången med 3-4 publiceringar per vecka. Just nu innehåller boken 104 kapitel. 3-4 kapitel i veckan skulle alltså ta 25-35 veckor att lägga ut. Det här kommer att bli ett litet experiment. Vore kul att få höra vad du tycker. För närvarande ligger Förord (nytt), kapitel 1 (ngt ändrat) och kapitel 2 (nytt) på hemsidan.

http://www.kjellge.com/vanellerfiende

 

 

15 jan 2014