Jul

I morgon är det julafton.  Har haft två dagar utan jobb på stugan. Nästan så man känner abstinens. Det har ju blivit en vana att jobba på med stugan varje dag så det känns tomt att vara hemma i Ornäs och inte kunna hålla på med bygget.

Senaste veckan har varit hektisk. El-hantverkare har varit på plats tisdag och onsdag. El klart i nya badrummet. Belysning, eluttag, VV-beredare mm. I köket är diskmaskin, köksfläkt och spishäll inkopplade. Plus takbelysning. Men inkoppling av ugn, bänkbelysning, el i hallen och nya rummet återstår. I fredags kom två VA-killar som gjorde klart i badrum och kök. Nu kan man ta nya köket och badrummet i bruk. Själv har jag jobbat på med att montera luckor, lådor, handtag mm under veckan. Mycket  skruvande. Ikea-monteringen är klurig. Första monteringen kan vara svår, men lösningarna är smarta. När man väl sett hur det funkar är det ganska lätt.

Men som sagt nu har det varit tid för annat. Bla umgänge med två helt underbara charmtroll till barnbarn. Elvira två år och Tuva 7 månader. Oemotståndliga charmiga glädjespridare. Livliga, glada och spralliga.

Vad gäller skrivandet så kan jag konstatera att jag drabbats av prestationsångest och skrivkramp. Prestationsångest på så vis att om jag inte har tid att skriva så blir det inte bra. Och blir det inte bra så är det inte roligt, och då skriiver jag inte alls. Skrivkramp har jag både mentalt och fysiskt. Mentalt är det väl kanske samma sak som prestationsångesten. Jag vill ha något meningsfullt att skriva, annars får det vara. Fysisk skrivkramp hänger samman med p-son. Tror jag har nämnt det tidigare. Visserligen funkar jag ngt bättre mha justerade medicindoser än tidigare i höst. Men det är fortfarande inte bra. De stunder jag ”fungerar” känner jag att jag måste nöta på med stugjobbet. När medicinen inte tar får jag anstränga mig till det yttersta för att knacka fram ord och meningar. Blir fort trött och får faktiskt muskelkramper i fingrar, armar, axlar, nacke och rygg. Ja det gör rent utav ont.

Men stugbygget går ju sakta men säkert framåt. Någon gång under första halvåret 2013 räknar jag med att bygget ska vara så klart att skrivandet återigen kan bli min huvudsysselsättning och stugbygget en bisyssla.

I morgon är det alltså julafton. Ska bli riktigt trevligt att få fira jul i Hedemora hos sonens svärföräldrar tillsammans med våra gemensamma barnbarn. Julen blir en helt annan upplevelse tillsammans med förväntansfulla småbarn.   

Jag får önska alla vänner och läsare av min hemsida en riktigt god och skön jul- och nyårshelg.

23 jan 2013