Golvläggning

Den här veckan har jag börjat lägga golv i ”gamla köket”. Känns bra, som att det kommer närmare att bli klart. Golvläggningen innebär att regla upp golvet på det gamla 7 cm så att det kommer i samma nivå som golvet i den nya köksdelen. Mellan reglarna fyller jag på med isolering och ovanpå lägger jag undergolv av spånskivor. Sedan ska det läggas furugolv ovanpå alltihopa.

Varför? Jo, kalla golv ska bli lite varmare med bättre isolering. Dessutom blir det lite svajiga golvet på stålreglar betydligt stadigare så det blir stumt och starkt att gå på. Golven i sovrum och vardagsrum ska också höjas. Men det brådskar inte eftersom de är separata rum.

Föra veckan rev jag de sista delarna av väggarna mellan kök och toalett/duschrum. I söndags tog jag bort den sista väggregeln av stål i öppningen till badrummet och satte in en dörr.

Det går inte så fort som man skulle kunna önska, eftersom kroppen inte funkar som den ska alla gånger. Det känns lite frustrerande. Men kan man bortse från det så är det faktiskt rätt kul att kunna konstatera hur den nya stugan växer fram, steg för steg.

I morgon ska jag till sjukgymnast. Inget jobb på stugan alltså. Sjukgymnasten ville att jag skulle delta i en gruppgympa tillsammans med en grupp parkinsonpatienter. Jag var med 2-3 gånger, men det gav ganska lite. Dessutom blev det en stressfaktor att åka till Borlänge ytterligare en gång i veckan. Så jag tackade nej till deltagande. Få se vad sjukgymnasten säger. Jag kör ett träningsprogram några gånger i veckan på egen hand istället. Det är ett program jag fått av sjukgymnasten som jag har modifierat något.

21 feb 2013