Första fallet...

Bygget rullar på som planerat. Fönster är insatta. Undergolv lagda i nya köket och badrummet. Plåttak lagt på kök o badrum. Under helgen hjälpte Markus mig att sätta en övergångsplåt mellan takpannor och nytt plåttak. Vindskivor blev också uppsatta under helgen. Ja nu kan man säga att bygget är fuktsäkrat.

En hel del ska dock hinnas med före vintern innan det bara är inomhusjobb. Det är målning av ytterpanel, uppsättning av utvändig regelvägg på det ”lilla rummet”. Sedan ska asfaboard på och ytterpanel förstås. Men sedan…

Nu väntar jag på att en elinstallatör ska komma och dra ledningar så att jag kan sätta upp innerväggskivor. Jag har fått besked atta det kan dröja 1-3 veckor. Hoppas på en vecka!

Första fallet… ja i lördags inträffade något som kunde ha slutat riktigt illa. Jag stod på en stege och höll fast en vindskiva medan Markus skruvade fast den i andra änden. Under mig fanns vassa stenar och travar med betongtakpannor. När jag sträckte mig och ruckade lite på stegen tappade den fotföstet och rasade. Jag föll med förstås och dunsade i marken. Jag måste ha haft änglavakt eftersom jag föll på någtra bräder som låg på betongtakpannorna innan jag dråsade i marken. Bräderna dämpade fallet så pass att jag inte slog mig alls. Lite öm i höften bara. Men det kunde ha gått riktigt, riktigt illa.

Nåja man lär sig. Jag tycker jag alltid varit mycket noggrann med att sägra underlaget som stegen ska stå på innan jag klättrat upp.  Men man ska tydligen vara ÄNNU mer noggrann. Jag hoppas att det första fallet också var det sista.

Annars då? Min Parkinson blir bara värre och värre. Det blir bara korta stunder nu som jag fungerar så pass att jag kan få något gjort på bygget. Känns inte alls kul. Det innebär bla att bygget kommer att ta mycket lång tid.

Det är fina dagar nu. Mycket sol och blåst. Bra målarväder! Lite kuligt i luften. Fast just idag har det varit varmt. Riktig sommarvärme!

10 sep 2012