Förråd

Villan är såld. Kontrakt är skrivet för ett radhus i Borlänge centrum. Nu väntar vi, otåligt på inflyttningsdagen. 27 oktober.  En lång period av "flytt-kaos"¨har det varit.  

Redan i maj började vi sortera, packa i flyttkartonger, Flytta de prylar som skulle vara kvar

Vi har avyttrat saker som vi inte tror vi behöver. Vi har sålt det som gått att sälja, till rimlig ansträngning. Vi har skänkt bort, till Emaus och "Ta till vara", sådant som kan användas och sist men inte minst så har det blivit många, många turer till Tippen.

Vi skippade midsommarjippot vid stugan. Marias mamma, Karin, jobbade visst och vi var rätt slut av alla flyttbestyr.

Vi har försökt få plats bland alla kartonger och prylar i stugan.

En vecka efter midsommar var vi klara, med vårt. Nu kunde köparna flytta in.

Sommaren har varit helt underbar. Mycket badande och solande vid stugan

 Jag började känna mig lite rastlös och otålig när jag inte hade något byggprojekt att ta mig an. Då kom jag att tänka på förrådsutrymmet. Det är nordvästra hörnet av stugan där vi valde att INTE isolera och göra bostadsutrymme av. Golvytan är bara 4 m2 men takhöjden bortemot 3 till 3,5 m. Jag skissade på några varianter av hyllsystem och valde en.

Sedan var det bara att sätta igång. . Jag hade. Ingen färdig plan, inga krav på färdigställandetidpunkt.

Jag ”tuffade"på därute i den takt jag hade lust med. eller ett par timmar lite då och då, under sommaren. Min skiss justerades något när jag anpassade mig till det material som fanns tillgängligt

Med bra belysning, lysrörsarmatur i taket för 2x151 cm långa lysrör med bra ljuseffekt, en arbetsbänk med bra arbetshöjd och med mest använda verktyg och förbrukningsmaterial på närmaste hyllorna inom bekvämt räckhåll blir det ett bra arbetsutrymme för mindre reparationsarbeten.

Kompletterat med en liten lätt flyttbar stege blir det även ett effektivt nyttjat förrådsutrymme.

Så en dag, för ett par veckor sedan, var det klart. Eller ”nästan klart” som det heter. OK. Lite städning och sortering av hyllorna återstår. Men byggnation och hyllinredning är klart.

Jag har en känsla av att det här kommer att bli ett av mina, kanske det främsta, favoritutrymmena vid stugan.

 

27 sep 2016