Föraningar om vår

Dagarna blir allt längre. Förändringen går dessutom snabbare och snabbare. Det är ljust när man vaknar och man väcks av fågelkvitter. Fåglar som redan är ivriga att tala om att de finns och att de är förberedda att para sig.

Vilken fantastisk avslutning det blev på VM-månaden. Johan Olssons segerlopp kommer att adderas till skaran av bragder av stora svenska skidhjältar. Det var så skönt att slippa den ”fegåkning” man vant sig vid när det är masstarter. En jätteklunga som följs åt i över två timmar för att slutligen avgöras under ett par minuter i en spurtstrid. Damloppen är något bättre. Där vågar de bästa dra på i ett tidigare skede. Möjligen beroende på att bredden bland toppåkare är något mindre i damklasserna. Hoppas att Johans lopp var ett trendbrott som förändrar sporten.

Men nu är Skid-VM över. Det är nästan så man får abstinens att det inte finns något spännande VM-lopp att se fram emot. Fast det blir mer tid att jobba med stugan.

Undergolvet av spånskivor är klart i köksdelen. Regelstomme för ny vägg mellan kök och sovrum är rest. Den ska kläs med plywood och gipsskivor.  Därefter har jag lagt underlagsfoam på golvet och ovanpå ett furugolv som skruvats i spånskivorna. Bara ett par rader återstår. Ska läggas när jag skaffat fler furubräder.

Idag ska jag jobba med det nya rummet. Kapa stålbalkar som ska bort. Komplettera med träreglar och trycka i isolering mellan dessa. När rummet är uppreglat och isolerat är det dags att kalla på elinstallatör igen. Inte sista gången. Det behövs antagligen en till insats. Vi får se.

Jag mår hyfsat bra. Har lärt mig hantera medicineringen lite bättre. När jag ska göra något där jag vet att jag måste fungera, tar jag en extrados av en viss medicin. Det funkar ganska ofta men inte alltid.

Känner av lite depp ibland. Normalt trivs jag med ensamheten. När jag ska skriva är ensamheten dessutom en förutsättning för att det ska funka.  Visserligen hör depp  ihop med Parkinson. Men just nu tror jag att det blir lite mental understimulans när jag ”bara” jobbar med stugbygget.  Längtar efter att få skriva. Måste försöka pussla in lite skrivande i dagsrutinerna.

7 mar 2013