En orolig tid

Vaknar idag upp till ett nytt Sverige. Vi har ett valresultat som är en smärre katastrof ur många aspekter. De röda, gröna och blåfärgade partierna har hamnat bakom en stor hink med brun och svart färg. Hur kunde det bli så här? Vi lever i en demokrati och folket har sagt sitt. Men uppenbarligen finns en oro hos svenska folket som de etablerade partierna inte klarat att hantera på ett bra sätt. Har inget emot varken Löfven eller Reinfelt. Reinfelt ska ha full cred för det han gjort under åtta år. Han har drivit en ansvarsfull politik som gett oss rimliga villkor för ett bra liv i vårt land. Jag tror inte Löfven blir sämre. Han står stadigt med båda fötter på jorden och vet hur verkligheten är ute i arbetslivet.  

Nu ter det sig som extremt svårt att få till en rimlig majoritet som kan driva en bra och genomtänkt linje.  I enstaka frågor som tex försvarspolitiken är jag inte ett dugg orolig. Där kommer man att ta ansvar för landet och se till att ha bred majoritet för besluten. Men i andra frågor är splittringen så stor att jag ser risk för stora problem.   Det kan i sämsta fall bli ett hoppande av majoriteter från fråga till fråga. Det kan leda till ”långbänkar”, stora budgetunderskott, börsoro, mm 

Möjligen kan det vara en ljuspunkt att om man kunde välja någon som verkligen kan samarbeta, förhandla och nå resultat i svåra lägen, så kan man knappast finna någon lämpligare person än Löfven. Men det blir en mycket svår uppgift.

Som om inte det skulle vara nog med bekymmer så vaknar jag på måndagsmorgonen och får veta att Rämshyttans Turistgård har brunnit ned i natt. Kl 23:30 i går kväll brann det för fullt. Som det ser ut verkar byggnaden vara totalförstörd. Av mediarapporteringen att döma så var branden under kontroll vid 4-tiden i morse och inga kringliggande byggnader har skadats. Vår stuga ligger ca 50 m från den nedbrunna turistgården, så jag hoppas det stämmer. Jag har varit i Ornäs över helgen och ska till sjukgymnast idag. Kommer att åka ut till stugan direkt efteråt. Man känner sig maktlös när man inte är på plats. Skulle helst vilja åka ut omedelbart.

Det är inte utan sorg man tar emot beskedet att den vackra byggnaden, som nyligen rustats för stora belopp, nu är förstörd.

För tillfället används turistgården och kringliggande lägenheter som asylboende för närmare 200 flyktingar. Vad som händer med dem är just nu oklart. Fick precis, i skrivande stund, höra att det brunnit i ett annat asylboende, i Nybro Småland, i natt.

Vad är det som händer??? Är det, hemska tanke, en samordnad attack av nazistiska organisationer?

Såväl valresultat som bränder på asylboenden ger anledning till oro. 

15 sep 2014