Efter kriget som e-bok

”Efter kriget” finns nu även som e-bok i de flesta web-butiker som säljer böcker.

Största fördelen med e-böcker är att de blir billigare att framställa och distribuera. Därför blir det ett lägre slutpris för köparen.

Att läsa böcker i dator blir allt vanligare. I datorn kan du anpassa texten i vissa avseenden. I en vanlig PC kan du till exempel anpassa sid- och textstorlek. Du kan alltså visa ett helt bokuppslag - två sidor eller flera – samtidigt.

Läsplattor blir allt vanligare. Den största fördel är formatet, som en tunn bok i A5-format. Vilket gör att den är lätt att ta med sig. Dessutom är texten anpassbar i vissa avseenden. Kontrast, textstorlek, font mm. Det gör att texten blir mycket lättläst.

Personligen är jag ännu lite konservativ i mitt bokläsande och vill helst hålla en pappersbok i handen när jag läser. Men det kanske bara är en vanesak.

 

"Efter kriget" är fiction. Det har inte hänt. Den är författarens, det vill säga min egen spekulation i vad som skulle kunna hända ifall en person inte får den hjälp de behöver för att bearbeta sina upplevelser.

Boken är INTE avsedd som ett inlägg i debatten om minskad eller ökad invandring. Även om temat är kusligt aktuellt just nu med tanke på den stora ström av asylsökande vi har till Sverige och hela EU-området. Många av de som kommer har flytt från krigshärjade områden i Syrien, Eritrea med flera områden. De har i många fall fått bevittna och utstå, för oss svenskar, ofattbara hemskheter. Det är upplevelser som gett upphov till skador som oftast inte syns utanpå men som de får lida av resten av livet. 

Samtidigt så är de flesta, unga och i arbetsför ålder. Många är välutbildade, ambitiösa och vill inget hellre än att komma ut i samhället, att få ett arbete och att kunna bygga sig en tillvaro i sitt nya hemland. För de flesta är det en förhållandevis liten insats som behövs för att introduceras i vårt samhälle. Först och främst behöver de lära sig språket. För många är det allt som behövs.

Så som den svenska befolkningens åldersfördelning ser ut idag så har vi allt fler ålderspensionärer och de unga kommer ut i arbetslivet i allt högre ålder. Det betyder att allt färre betalar för samhällstjänster som allt fler ska nyttja. Det är en ekvation som inte går ihop! Om inget drastiskt sker så är vårt hela trygghetssystem i farozonen.

Just därför ska vi vara ödmjuka och tacksamma mot de människor som vill komma till vårt land och skapa sig en tillvaro tillsammans med oss. Det kan bli räddningen för hela vårt trygghetssystem!

Vill du inte tänka på politik så kan du läsa boken som en spänningsroman.

E-bok eller vanlig? Passa på att köpa ”Efter kriget”.

 

 

23 aug 2015