Efter kriget

dennisframsida4.jpg

I slutet av förra veckan skickade jag in manus för ”Efter kriget” till Vulkan förlag. Formgivning och design pågår för bokomslag och inlaga. Efter provtryck, granskning och godkännande går manuset iväg till tryck. Det bör ske inom ett par veckor. Om ytterligare några veckor, gissningsvis under december ska boken finnas tillgänglig på samma sätt som ”Vilka vänner kan man lita på?”.

Spännande!

Efter kriget är en omarbetning av ”Vem är du Dennis?” Ett manus som jag skrev för fyra fem år sedan. Det handlar om en Bosnisk flykting, Dennis, som kommer till Sverige. På ytan lever han ett helt normalt liv. Han lär sig snabbt svenska, utbildar sig, får anställning som väktare, blir svenskt medborgare och träffar Lisa. De flyttar samman, får barn och planerar ett liv tillsammans.

Under den harmoniska fasaden visar det sig däremot snart att Dennis bär på minnen av kriget. Han lider av svåra post traumatiska syndrom efter sina upplevelser av krigets fasor under balkankrigen på 90-talet. Hans besvär yttrar sig i ständigt återkommande mardrömmar som han vaknar av var och varannan natt. Hans sambo Lisa och deras barn skräms av Dennis skrik om nätterna. Så småningom tar sig Dennis trauma uttryck även på andra sätt…

Manuset ”Vem är du Dennis” nådde en finalplats i en manustävling anordnad av Telegram förlag för fyra år sedan. Efter bearbetning har manuset fått titeln ”Efter kriget”. Jag tycker själv att det här är mitt bästa manus och är värt en utgivning.

Det är den femte delen i min romansvit, men samtliga delar är fristående och kan läsas i valfri ordning. Jag kommer dock att ge följarna av min hemsida och mina vänner på facebook möjlighet att läsa del två tre och fyra, på annat sätt. Hur? Det återkommer jag till senare med info om på min hemsida.

Jag kommer också att informera mera om utgivningen av ”Efter kriget” när det blir dags.

21 okt 2014