Drömmar

Idag ville jag inte vakna när medicinklockan ringde klockan åtta. Normalt brukar det vara tvärtom. Jag vaknar vanligtvis vid femtiden, i bästa fall sex halvsju, av stelhet, kramper eller att ett ben skakar okontrollerat. Ibland ligger jag kvar någon halvtimme och inväntar anständig tid att stiga upp. För det mesta stiger jag upp direkt. Det är faktiskt skönare att vara uppe när kramper, skakningar eller ”frysningarna” kommer. Just ”frysningarna” är faktiskt jätteläskiga när de kommer medan man ligger i sängen. Man får nästan för sig att man blivit totalförlamad och att man aldrig mera ska kunna röra på kroppen. Nej, natten med orolig sömn, är faktiskt min värsta tid på dygnet.

Utom idag.

Jag var mitt inne i en dröm, rätt så skön faktiskt, där jag fått in sista loppet på en travkupong. Jag brukar INTE (=aldrig) spela på travet, så ni behöver inte vara oroliga. Inte för att jag är emot det på något sätt. Det bara är så. Jag har inte spelat på trav sedan jag gick på gymnasiet i Gävle och råkade dela lägenhet med en travhästägande Delsbo-bo.

Men i natt satsade jag. Jag satsade 50 000 på en rad som jag trodde enbart innehöll säkra vinnare. Utan att hunnit kolla förhandsoddsen, räknade jag med att få tillbaka pengarna eller i bästa fall fördubbla dem. Men visst, ett enda missat lopp så var pengarna borta. Hur jag vågade satsa så mycket pengar på något så riskabelt fattar jag inte. Det är inte jag av idag att göra så. Men jag ansåg väl att jag skulle få för mycket i pension enligt de orangea kuverten. ( wink ironi!) Och det här var dessutom en dröm. Då gör man ju lite som man vill.

Först som sist vill jag säga att om någon travexpert läser det här så kanske han/hon säger att så här funkar det inte med spel på trav. Då svarar jag att i natt, i min dröm, funkade det på det här sättet.

Jag satte alltså 50 000 på en enda rad med sex lopp. Eller femtusen rader á 10 kr. Jag vågade naturligtvis inte tala om för den kvinna jag har gemensam ekonomi med att jag satsat så mycket. Jag sa bara att jag hade spelat på en rad med vinnare.

”Bra”, sa hon. ”Bäst du passar på. Du fick ju fisk igår, så du kanske är inne i ett ”tur flyt” just nu.”

Det hör till saken att vi köper en eller ett par trisslotter någon gång ibland. Gissningsvis trodde hon att jag hade satsat något i den storleksordningen. 50 – 100 spänn eller så.

Jag bänkade mig framför teven och följde loppen. Då presenterade man vinnaroddsen som de låg strax innan spelet stängde. Det visade sig att de vinnare jag hade prickat in inte alls var de största favoriterna.

Jag började kallsvettas och gjorde mig beredd på att bli 50 000 fattigare.

Det blev en pärs att följa loppen. Men allteftersom, lopp efter lopp, så föll de största favoriterna och mina hästar vann.

”Hur går det?” ropade min fru utifrån köket när fyra lopp hade gått.

”Bra”, svarade jag. ”Full pott så här långt. Just nu innebär det åtta gånger pengarna.”

Hon försvann ut i trädgården och jag fortsatte följa travloppen.

När min häst vann även det femte loppet, var vinstsumman uppe i 100 kronor per rad.

När det sjätte loppet gick var hustrun tillbaka och satte sig bredvid mig i soffan för att kolla. 

Min häst vann även det sjätte loppet!!!

Vi jublade samtidigt som den kvinnliga travreportern sa att 5002 rader med sex rätt vardera skulle få 1010 kr var.

”En tusenlapp är inte att förakta. Hur många rader satsade du?”

”Femtusen.”

”Va, du är inte klok!”

”Nej antagligen inte.”

”Men tänk om det inte hade gått in. Då hade du förlorat femtusen. Bara för att kunna vinna ettusen. Hur kunde du ta en sån risk?” yell

”Jag satsade 5000 rader á 10 kr. Och vi vann 1010 kr per rad. Det ger 50 050 000 som vinst. Hon tyckte fortfarande att jag tagit en idiotisk risk som satsat 50 000 på ett enda spel. Det tyckte jag med. Men 50 miljoner är inte att förakta. money-mouth

Vi var inne i den diskussionen när medicinklockan väckte mig.

Förstå om jag ville stanna kvar i den drömmen.  

Hur som helst så steg jag upp, tog min medicin och sedan åt jag frukost. Konstaterar att jag mår mycket bättre i förkylningen idag. Att få sova ända till åtta på "förmiddagen" tillhör ovanligheterna. Kanske att det tog knäcken på förkylningen.

Fiskelycka och sköna miljondrömmar är inte så dumt! smile

 

8 okt 2014