Det är mycket nu...

Vid mitt senaste läkarbesök sa min läkare att jag skulle få remiss till sjukgymnast. Det gick över en och en halv månad utan att något hände. Nåja jag har mått bättre efter min utökning av medicineringen så det gjorde inte så mycket. Men så plötsligt, förra veckan, kom en kallelse till sjukgymnast.

Nu har jag varit där två gånger. Jag har träffat arbetsterapeut, läkare och sjukgymnast. Jag har fått besvara ett långt och detaljerat frågeformulär, gjort fystester, rörelsetester och tester av finmotoriken.  Allt för att utröna vilket stadium jag befinner mig i den sega fajten mot parkinson som obönhörligt bryter ned min kropp.  Jag har också fått lite övningar som jag kan göra på egen hand för att öka rörligheten. Det känns bra! De övningar jag fått ska öka rörligheten, precis vad jag behöver. Sedan vet jag inte om jag klarar att köra alla övningar varenda dag. Det är mycket som ska hinnas med. Men det viktiga är att man gör något, inta bara sätter sig framför tv-n (eller datorn) timmar i sträck utan att röra sig.

Fortfarande är det bygget som tar mest tid. Allt tar tid. Ibland enerverande lång tid. Men jag har ju tid, så det blir ändå en hel del gjort. Just nu är det flera roliga moment. Badrummet är nykaklat, kökstaket är inklätt med innertak, furugolv är lagt i köket och vid tjänlig väderlek sätter jag upp en och annan ytterpanelbräda. Allt detta är saker som är synliga och påtagliga. Inte bara underarbeten som göms av lager på lager av väggreglar, väggskivor, isolering, plastfilm, mm mm som inte syns.  Nej, det synliga är roligast, man ser verkligen vad som är gjort.

Igår var en rörkrökare här och installerade delar av badrumsinredningen. Idag monterade jag handikappstöd till WC-stolen. På torsdag ska det komma en leverans av IKEA-kök. Ska också bli kul att ta itu med. Mycket jobb, men också synligt resultat. När kök och diskbänk är monterat kan rörkillen komma och koppla på vatten o avlopp i kök o badrum. Det ligger några nya bilder i fotogalleriet http://www.kjellge.com/foton  som du kan titta på om du vill.mini-koksgolv0859.jpgmini-imag0846.jpg

Mitt i alltihop blev min hemsida utsedd till dagens hemsida. http://www.dagenshemsida.n.nu/ Vilken kul grej! Jag höll så när på att missa det eftersom jag haft så mycket annat att tänka på.  Tack syrran som rekommenderade mig! Och vilket fint omdöme som skrevs om min hemsida:

Vi har valt ut Kjellge.com som dagens N.nu hemsida på grund av att det är en välskriven och innehållsrik personlig hemsida. Kjell har en logisk struktur på hemsidan, en bra presentation om mig, ett trevligt fotogalleri. Gå gärna till menyn mina böcker där Kjell presenterar sina böcker som är skrivna på ett fängslande sätt.

 Kul, kul. Det kanske inte är så märkvärdigt, men för mig var det en uppmuntran och något att glädja mig åt. Roligare att fortsätta efter det.

Det ska visst bli vinter på allvar nu sägs det. SMHI säger att det blir minus 19 till helgen och norska yr.no har prognosen 17 minusgrader till helgen. Brrr. Då får man väl montera kök för glatta livet inomhus så man får upp värmen.

27 nov 2012