Bord

Idag har jag gjort ett bord. Bordsskivan är i massiv stavlimmad ek och ben/underrede är i furu. Har sett att exaktmini-bord236.jpg den här modellen finns i möbelaffärer för 9-12 000 kr. Mitt bord kostar några hundralappar. :) Inte så märkvärdigt egentligen. Ett proffs skulle säkert klaga på finishen. Men själv är jag nöjd. Återstår kantsarg (helst i ek) och lite lackning.

Annars så har nu golven i sovrum och TV-rum fått samma nivå som övriga golv i stugan. Därmed kan man anse att bygget är klart funktionellt sett. Lite dörrfoder, socklar, lister, tapetsering och målning återstår. Men det är sådant man kan ta lite i sänder när man får tid och lust. Fast det får inte dröja för länge heller, då finns risk att uttrycket ”nästan klart” blir permanentat. J

Jag har också kommit igång lite med skrivandet. Det märks att man är ringrostig. För att komma över en liten släng av skrivkramp och prestationsångest så har jag börjat med ett övningsprojekt utan krav på kvalitet eller färdigtidpunkt. Nej, jag säger inte vad det handlar om. Då skulle jag förstöra poängen med projektet. Det känns i alla fall skönt att vara inne i skrivandet igen. Det är ju det jag vill hålla på med!

7 okt 2013