Bäver

 

mini-baverhydda0252.jpgVilka märkliga djur de är dessa bävrar. Jag har tidigare sett flera bäverhyddor inte långt ifrån stugan. (se bild vänster)mini-baver0250.jpg

Nu har det kommit bävrar helt nära bebyggelsen som håller på att bygga en hydda. Träd som har stammar med 20 cm diameter avverkas hur lätt som helst av bävrarna. De spån och flisor som bildas, när de effektivt fäller träd, vittnar om knivvassa tänder. (bilder höger)

Att de ger sig på trädstammar mindre än 5 cm förstår jag. De ingår ju i deras byggen av hyddor.mini-baver0249.jpg Men vad de ska med grova fullvuxna träd till är lite märkligt. Förmodligen kör de på instinkt. Där de bygger vid strömmande vatten utgör dessa trädstammar starka och effektiva grundstommar i deras dammbyggen.

 

Nu är vattkopporna borta. Skjönt! Det blev ganska lindrigt för min del trots allt. Nu finns bara en massa små ärr kvar. På insidan av händerna(!)  och under fötterna(!) Lite mysko att jag fick det igen. Jag hade ju det när jag var barn.

I lördags hade jag besök av några gamla jobbarkompisar. Jättetrevligt. Vi upprätthåller viss kontakt via Facebook.  För det ändamålet måste jag säga att facebook är ett bra verktyg.

Är igång rätt bra med skrivandet nu. Planerna är att ge ut en eller några böcker i egen regi. Marknadsföra och sälja tänkte jag göra via nätet och eventuellt fråga någon lokal bokhandlare om de vill tillhandahålla några exemplar av mina böcker. Många bekanta har undrat om det inte går att köpa mina böcker på något sätt. Syftet är alltså att göra böckerna tillgängliga, inte att tjäna pengar.  Det kommer nog snarare att kosta mig en slant.

12 nov 2013