Äntligen sommar

Så härligt det är när sommarvärmen äntligen kommit. Allt blir så mycket lättare. Man behöver inte dra på sig en massa kläder bara för att gå utanför dörren.

Kristina har nu också ledigt och har flyttat hit till stugan över sommaren.
Johan, Maria och barnen är här och hälsar på några dagar. Skönt för de små flickorna att kunna röra sig fritt kring stugan. Det blir en helt annan miljö än den lägenhet de bor i under vintrarna.

Försäljningen av min nyutgivna bok rullar på. Jag vet inte hur mycket som sålts totalt. Redovisningen från förlaget har en eftersläpning eftersom det bygger på faktureringen mot återförsäljarna. Men jag hör från många vänner och bekanta att de köpt boken. Kul!

Säljer en del själv också. Har även sålt något exemplar härute vid stugan. Det som behövs för att få upp intresset ännu mer är en recension. Har inte hört något från lokaltidningen som fått recensionsexemplar. Däremot har jag fått ett halvt löfte att Dalarnas författarförbund ska publicera en recension i höstnumret av sin skrift Dalapennan. 

Jag jobbar för fullt med slutredigering av manus till bok nr 2 och bok nr 5 i romansviten vänner. Tänkte ge ut en av dem i höst och den andra (eller femte) till vintern. Velar lite fram och tillbaka vilken jag ska ge ut först. Logiskt sett borde det vara bok nr 2. Men bok nr 5 anser jag själv att den är den bästa jag har skrivit. Den deltog i en romantävling för några år sedan och nådde en hedrande finalplats. Just nu är den hos en korrekturläsare för språklig slutgranskning. Vi får se vilken jag kommer att välja för nästa utgivning.

Apropå korrekturläsning, det är nog näst intill nödvändigt. Tekniskt sett kan jag själv rätta min egen text. Men när jag läser text jag själv skrivit ser jag inte meningarna hur de står skrivna i manuset. Jag ser det jag tänkte när jag skrev texten. Det gäller alla som skriver har jag förstått.

Planerna för sommaren är att bo här i stugan. Vi får besök då och då. Främst av Johan med familj, men även andra. Om tre veckor far vi till Tromsö för att hälsa på Matilda över helgen. Kristina och jag tänkte ta direktflyg från Arlanda till Tromsö. Hoppas det funkar med medicineringen. Har lite ångest inför resan. När ”dosglappen” kommer blir jag näst intill totalförlamad. Kan inte gå eller röra armarna. Det kan komma bara på några få minuter. Om jag tar en extrados medicin dröjer det från en halvtimme upp till en och en halv timme innan det släpper. Men jag får väl ladda med extradoser så jag inte fastnar i tullen eller något annat på väg till Tromsö.  smile

Annars mår jag rätt bra och ”dosglappen” bekommer mig inte lika mycket när jag är på hemmaplan i trygg miljö. Fick ny läkare som jag nu kan ha mycket tätare kontakt med.

6 jul 2014