Abstinens

Bygget vid stugan är klart. Klart innebär att jag nått stadiet: ”Det är bara några lister kvar” ett stadium som nog kommer att gälla ett bra tag framöver. Men vad gör det, stugan är fullt beboelig. Och de lister som återstår får komma som de kommer. I förra veckan satte jag upp taklister i kök, hall och badrum förresten. Med latexfog och lite vit färg blev det riktigt snyggt. Det som irriterar mest är den här j-a mr Parkinson. Det blir bara sämre och nu kan jag inte jobba mer än någon timme per dag. I övrigt är det mest skak, kramper och ”frysning” så jag nästan inte kan röra mig alls. Det hindrar kanske skrivandet ännu mera eftersom det kräver mer finmotorik.

Då undrar du kanske vad jag menar med rubriken ”Abstinens”. Jo jag saknar det där lite större målet med byggandet. Att driva lite större (lagom stora) projekt och att se att något blir gjort. Det är bland det roligaste jag vet, förutom skrivandet då, att skissa, planera och sätta planerna i verket. Och att se hur saker växer fram. Det får mig själv också att må bättre.

I stugan är det inga sådana projekt den närmaste framtiden. Men så kom jag på, det är en badrumsrenovering på gång i villan i Ornäs. Det är ett gammalt badrum på övervåningen med bara ytliga plastmattor som tätskikt i golv och väggar. Mattor som dessutom har spruckit i fogar.

Jag kollade lite på nätet. Det finns många matnyttiga web-platser att hämta kunskap från. En som jag tyckte utmärkte sig i mängden tycker jag var www.weber.se Gissa om jag blev glad när jag hittade alla lättlästa och informativa broschyrer och manualer. En handbok för byggare (http://www.weber.se/golvavjamning/rad-anvisningar/handbok-for-byggare.html ) var rena guldgruvan i sammanhanget. Och deras våtrumsguider i två delar innehöll precis det jag behöver.

Som helhet tycker jag den här web-platsen tillhör toppskiktet bland web-platser som handlar om byggande.

Nej, jag lovar, jag kommer inte att göra det här själv. Vi kommer att anlita proffs. Men det är bra att veta hur det funkar. Och även om man har proffs som gör jobbet måste man ändå veta lite hur man vill ha det (och hur man kan få det) om man ska vara kravställare. Något jobb som Fuskbyggarna i TV4 gör vill vi inte ha.

Så det här projektet ska nog stilla min ”abstinens” ett tag framöver. Sedan ska jag ha ett samtal med min läkare och få en justering av min medicinering. Kanske höja doserna och/eller prova lite alternativa mediciner. Då ska jag nog kunna fungera ytterligare några månader.

14 apr 2014